You cannot copy content of this page

PTE Reorder Paragraph Real exam questions +Answers

 

The following Reorder paragraph are sourced from student memories all over the world.

 

1.  Reorder paragraph Practice set 1

The date of his baptism is unknown.

Stephen I, also known as King Saint Stephen , was the last Grand Prince of the Hungarians between 997 and 1000 or 1001, and the first King of Hungary from 1000 or 1001 until his death in 1038.

At his birth, he was given the pagan name Vajk.

The year of his birth is uncertain, but many details of his life suggest that he was born in or after 975 in Esztergom.

He was the only son of Grand Prince Géza and his wife, Sarolt, who was descended from the prominent family of the gyulas.

 

 

Answer

Stephen I, also known as King Saint Stephen , was the last Grand Prince of the Hungarians between 997 and 1000 or 1001, and the first King of Hungary from 1000 or 1001 until his death in 1038.

The year of his birth is uncertain, but many details of his life suggest that he was born in or after 975 in Esztergom.

At his birth, he was given the pagan name Vajk.

The date of his baptism is unknown.

He was the only son of Grand Prince Géza and his wife, Sarolt, who was descended from the prominent family of the gyulas.

 

2.  Reorder paragraph Practice set 2

However, all around them, they can see that many people do not and cannot keep these promises.

Their own marriage has a one in three chance of divorce, if present tendencies
continue.

As today’s bride and groom celebrate their wedding, they have every excuse for being
nervous.

They exchange promises of lifelong fidelity and mutual support.

 

Answer.

 

As today’s bride and groom celebrate their wedding, they have every excuse for being
nervous.

They exchange promises of lifelong fidelity and mutual support.

However, all around them, they can see that many people do not and cannot keep these promises.

Their own marriage has a one in three chance of divorce, if present tendencies
continue.

 

 

3.  Reorder paragraph Practice set 3

These days people live together instead of getting married, and modern families are different from /
than / to traditional ones.

Usually the woman asks for a divorce, not the man, because
her husband is cruel or not reasonable.

In Britain, there are more divorces than before and less / fewer marriages.

 

Answer.

In Britain, there are more divorces than before and less / fewer marriages.

These days people live together instead of getting married, and modern families are different from /
than / to traditional ones.

Usually the woman asks for a divorce, not the man, because
her husband is cruel or not reasonable.

 

 

 

4.  Reorder paragraph Practice set 4

 

The consequence is that the refugee acceptance is slowing down.

Australian immigration policy was relatively loose before.

We accept more refugees than we were expected.

At the same time, new refugee policies have been changed secretly.

Because of the election, refugee applications are extended.

 

Answer

Australian immigration policy was relatively loose before.

We accept more refugees than we were expected.

Because of the election, refugee applications are extended.

At the same time, new refugee policies have been changed secretly.

The consequence is that the refugee acceptance is slowing down.

 

 

 

5.  Reorder paragraph Practice set 5

When this bank was founded in 1695, Scots coinage was in short supply and of uncertain value, compared with English, Dutch, Flemish or French coin.

In most countries it is only the government, through their central banks, who are permitted to issue currency.

To face growth of trade it was deemed necessary to remedy this lack of an adequate currency.

But in Scotland three banks are still allowed to issue banknotes.

The first Scottish bank to do this was the Bank of Scotland.

 

Answer

In most countries it is only the government, through their central banks, who are permitted to issue currency.

But in Scotland three banks are still allowed to issue banknotes.

The first Scottish bank to do this was the Bank of Scotland.

When this bank was founded in 1695, Scots coinage was in short supply and of uncertain value, compared with English, Dutch, Flemish or French coin.

To face growth of trade it was deemed necessary to remedy this lack of an adequate currency.

 

 

 

 

6.  Reorder paragraph Practice set 6

 

This complicated analysis was published in a journal.

They had spent 3 years counting all living beings that they can count.

To find out if sea lives are as diverse as land lives, some biologists started to do a research.

The range is extremely wide, from those ones in the history to the ones in restaurants.

 

Answer

 

To find out if sea lives are as diverse as land lives, some biologists started to do a research.

They had spent 3 years counting all living beings that they can count.

The range is extremely wide, from those ones in the history to the ones in restaurants.

This complicated analysis was published in a journal.

 

 

7.  Reorder paragraph Practice set 7

 

Since the progress of an airplane is aided or impeded depending on whether tail winds or head winds are encountered, in the Northern Hemisphere the jet stream is sought by eastbound aircraft, in order to gain speed and save fuel, and avoided by westbound aircraft.

They are caused by great temperature differences between adjacent air masses.

Instead of moving along a straight line, the jet stream flows in a wavelike fashion; the waves propagate eastward (in the Northern Hemisphere) at speeds considerably slower than the wind speed itself.

Jet stream, narrow, swift currents or tubes of air found at heights ranging from 7 to 8 mi (11.3-12.9 km) above the surface of the earth.

Answer
Jet stream, narrow, swift currents or tubes of air found at heights ranging from 7 to 8 mi (11.3-12.9 km) above the surface of the earth.
They are caused by great temperature differences between adjacent air masses.
Instead of moving along a straight line, the jet stream flows in a wavelike fashion; the waves propagate eastward (in the Northern Hemisphere) at speeds considerably slower than the wind speed itself.
Since the progress of an airplane is aided or impeded depending on whether tail winds or head winds are encountered, in the Northern Hemisphere the jet stream is sought by eastbound aircraft, in order to gain speed and save fuel, and avoided by westbound aircraft.

8.  Reorder paragraph Practice set 8

 

This is because it chops the world up equally by longitude, without regard to the reality of either political divisions or the changing seasons.

For as long as I can remember, there has been a map in the ticket hall of Piccadilly Circus tube station supposedly showing night and day across the time zones of the world.

But the map has always fascinated me, and still does, even though it now seems very primitive.

This is somewhat surprising given the London Underground’s historic difficulty in grasping the concept of punctuality.

 

 

Answer:

For as long as I can remember, there has been a map in the ticket hall of Piccadilly Circus tube station supposedly showing night and day across the time zones of the world.

This is somewhat surprising given the London Underground’s historic difficulty in grasping the concept of punctuality.

But the map has always fascinated me, and still does, even though it now seems very primitive.

This is because it chops the world up equally by longitude, without regard to the reality of either political divisions or the changing seasons.

 

 

 

 

9.  Reorder paragraph Practice set 9

 

This usually irritates me, but I don’t mind it here, and their interactions are well handled and informative.

They’re not all necessarily good guys, either, although with the hurricanes wreaking wholesale destruction upon the world’s coastal areas, ethical categories tend to become irrelevant.

But even the Evil American Corporate Magnate is a pretty likable guy.

Unlike Barnes’ previous books, Mother of Storms has a fairly large cast of viewpoint characters.

 

Answer

 

 

 

10.  Reorder paragraph Practice set 10

The Ottonian dynasty was a Saxon dynasty of German monarchs.

It is also known as the Saxon dynasty after the family’s origin in the German stem duchy of Saxony.

The family itself is also sometimes known as the Liudolfings, after its earliest known member Count Liudolf and one of its primary leading-names.

It was named after three of its kings and Holy Roman Emperors named Otto, especially its first Emperor Otto I.

 

Answer

 

The Ottonian dynasty was a Saxon dynasty of German monarchs.

It was named after three of its kings and Holy Roman Emperors named Otto, especially its first Emperor Otto I.

It is also known as the Saxon dynasty after the family’s origin in the German stem duchy of Saxony.

The family itself is also sometimes known as the Liudolfings, after its earliest known member Count Liudolf and one of its primary leading-names.

 

 

 

11.  Reorder paragraph Practice set 11

But we cannot deny the advantages of technology, for example phones have brought the world closer.

Technology has both advantages and disadvantages.

For example, phones are known to cause problems due to radiation.

I think it all boils down to how we use a particular technology.

Some people also make phone calls while driving, which cause incidents

 

Answer

Technology has both advantages and disadvantages.

For example, phones are known to cause problems due to radiation.

Some people also make phone calls while driving, which cause incidents

But we cannot deny the advantages of technology, for example phones have brought the world closer.

I think it all boils down to how we use a particular technology.

 

12.  Reorder paragraph Practice set 12

These markets had become rapidly dominated by powerful enterprises who were able to act in their own interests, against the interests of both workers and consumers.

Mill was able to see an expanded role for the State in such legislation to protect us against powerful interests.

He was able to argue that the State was the only organ that was genuinely capable of responding to social needs and social interests, unlike markets.

Markets may be good at encouraging innovation and following trends, but they were no good at ensuring social equality.

There had already been some legislation to prevent such abuses – such as various Factory Acts to prevent the exploitation of child workers.

 

Answer

Markets may be good at encouraging innovation and following trends, but they were no good at ensuring social equality.

These markets had become rapidly dominated by powerful enterprises who were able to act in their own interests, against the interests of both workers and consumers.

There had already been some legislation to prevent such abuses – such as various Factory Acts to prevent the exploitation of child workers.

Mill was able to see an expanded role for the State in such legislation to protect us against powerful interests.

He was able to argue that the State was the only organ that was genuinely capable of responding to social needs and social interests, unlike markets.

 

 

13.  Reorder paragraph Practice set 13

For example, playing video games affects our attention, and some studies found that gamers show improvements in several types of attention, such as sustained attention or selective attention.

They collected the results from 116 scientific studies, 22 of which looked at structural changes in the brain and 100 of which looked at changes in brain functionality and/or behavior.

Palaus and his colleagues wanted to see if any trends had emerged from the research to date concerning how video games affect the structure and activity of our brains.

The studies show that playing video games can change how our brains perform, and even their structure.

 

 

Answer

Palaus and his colleagues wanted to see if any trends had emerged from the research to date concerning how video games affect the structure and activity of our brains.

They collected the results from 116 scientific studies, 22 of which looked at structural changes in the brain and 100 of which looked at changes in brain functionality and/or behavior.

The studies show that playing video games can change how our brains perform, and even their structure.

For example, playing video games affects our attention, and some studies found that gamers show improvements in several types of attention, such as sustained attention or selective attention.

 

 

 

14.  Reorder paragraph Practice set 14

 

The finance minister put a cap of$ 2000 a month on cash withdrawals.

Unemployment touched 20 per cent.

The Argentines withdrew 2.3$ billion from their bank accounts.

The trade union declared a strike.

 

 

Answer

The Argentines withdrew 2.3$ billion from their bank accounts.

The finance minister put a cap of$ 2000 a month on cash withdrawals.

Unemployment touched 20 per cent.

The trade union declared a strike.

 

 

 

15.  Reorder paragraph Practice set 15

 

The resultant deprivations are variable even in the developed countries.

In the West, men are only capable of seeing the external aspects of things.

In the US about 12 million people are homeless, one-third of the people cannot afford primary health care, 20 percent of the children live below the poverty line, and about 23 percent of the people are illiterate with no security of either job or life.

In capitalism, wealth is concentrated in the hands of a few.

The domination of the capitalist class today is justified in the name of economic growth and population efficiency.

 

Answer

In the West, men are only capable of seeing the external aspects of things.

In capitalism, wealth is concentrated in the hands of a few.

The domination of the capitalist class today is justified in the name of economic growth and population efficiency.

The resultant deprivations are variable even in the developed countries.

In the US about 12 million people are homeless, one-third of the people cannot afford primary health care, 20 percent of the children live below the poverty line, and about 23 percent of the people are illiterate with no security of either job or life.

 

 

16.  Reorder paragraph Practice set 16

 

For years, however, he delayed publication of his controversial work, which contradicted all the authorities of the time.

Copernicus probably hit upon his main idea sometime between 1508 and 1514.

The historic book that contains the final version of his theory, De revolutionibus orbium coelestium libri vi (“Six Books Concerning the Revolutions of the Heavenly Orbs”), did not appear in print until 1543, the year of his death.

According to legend, Copernicus received a copy as he was dying, on May 24, 1543.

 

Answer

Copernicus probably hit upon his main idea sometime between 1508 and 1514.

For years, however, he delayed publication of his controversial work, which contradicted all the authorities of the time.

The historic book that contains the final version of his theory, De revolutionibus orbium coelestium libri vi (“Six Books Concerning the Revolutions of the Heavenly Orbs”), did not appear in print until 1543, the year of his death.

According to legend, Copernicus received a copy as he was dying, on May 24, 1543.

 

 

17.  Reorder paragraph Practice set 17

If these trends continue, the double whammy of population growth and richer diets will require us to roughly double the amount of crops we grow by 2050.

We’ll likely have two billion more mouths to feed by mid-century – more than nine billion people.

The spread of prosperity across the world, especially in China and India, is driving an increased demand for meat, eggs, and dairy, boosting pressure to grow more corn and soybeans to feed more cattle, pigs, and chickens.

But sheer population growth isn’t the only reason we’ll need more food.

 

Answer

We’ll likely have two billion more mouths to feed by mid-century – more than nine billion people.
But sheer population growth isn’t the only reason we’ll need more food.
The spread of prosperity across the world, especially in China and India, is driving an increased demand for meat, eggs, and dairy, boosting pressure to grow more corn and soybeans to feed more cattle, pigs, and chickens.
If these trends continue, the double whammy of population growth and richer diets will require us to roughly double the amount of crops we grow by 2050.

 

18.  Reorder paragraph Practice set 18

Above all, Marx’s fresh perspective on nineteenth-century events encouraged his readers to think, and his writing is surprisingly relevant today.

Particularly moving pieces’ highlight social inequality and starvation in Britain, while others explore his groundbreaking views on the slave and opium trades – Marx believed Western powers relied on these and would stop at nothing to protect their interests

Karl Marx is arguably most of the most famous political philosopher of all time, but he was also one of the great foreign correspondents of the nineteenth century.

During his 11 years writing for the New York Tribune – their collaboration began in 1852 -Marx tackled an abundance of topics, from issues of class and the state to world affairs.

 

Answer

Karl Marx is arguably most of the most famous political philosopher of all time, but he was also one of the great foreign correspondents of the nineteenth century.
During his 11 years writing for the New York Tribune – their collaboration began in 1852 -Marx tackled an abundance of topics, from issues of class and the state to world affairs.
Particularly moving pieces’ highlight social inequality and starvation in Britain, while others explore his groundbreaking views on the slave and opium trades – Marx believed Western powers relied on these and would stop at nothing to protect their interests.
Above all, Marx’s fresh perspective on nineteenth-century events encouraged his readers to think, and his writing is surprisingly relevant today.

 

 

19.  Reorder paragraph Practice set 19

 

The potential exchanges between the officials of IBBF and the Maharashtra Body-Building Association has all the trappings of a drama wc arc accustomed to.

A case in the point is the hefty penalty of US $10,000 slapped on the Indian Body-Building.

It is a matter of deep regret and concern that the sports administrators often cause more harm to the image of the country than sportsmen and sportswomen do through their dismal performances.

Federation for not fulfilling its commitment for holding the Asian Championships in Mumbai in October.

In the case of sports persons, there is room for some sympathy, but the apathy of the administrators, which has even led to sanctions from international bodies, is unpardonable.

 

 

Answer

It is a matter of deep regret and concern that the sports administrators often cause more harm to the image of the country than sportsmen and sportswomen do through their dismal performances.

In the case of sports persons, there is room for some sympathy, but the apathy of the administrators, which has even led to sanctions from international bodies, is unpardonable.

A case in the point is the hefty penalty of US $10,000 slapped on the Indian Body-Building.

Federation for not fulfilling its commitment for holding the Asian Championships in Mumbai in October.

The potential exchanges between the officials of IBBF and the Maharashtra Body-Building Association has all the trappings of a drama wc arc accustomed to.

 

 

20.  Reorder paragraph Practice set 20

Further, as only a small portion of the actual deposit base is retained with the bank in a liquid form, the very survival of the bank lies in building enough trust with its clientele so as to prevent the occurrence of a sizeable chunk of simultaneous customer withdrawal (a run on the bank).

The ability to retain deposits, in itself, is not enough to ensure long-term survival and growth.

Let us take a look at the manner in which the traditional bank adds value to the customer.

The bank’s basic job is risk absorption- it takes money, which has a lot of attached risk, and provides the customer an assured rate of return.

The ability to deploy invested funds into productive economic activity at a higher rate of return, hence contributing to the prosperity of both the economy and the bank.

 

 

 

Answer

Let us take a look at the manner in which the traditional bank adds value to the customer.
The bank’s basic job is risk absorption- it takes money, which has a lot of attached risk, and provides the customer an assured rate of return.
Further, as only a small portion of the actual deposit base is retained with the bank in a liquid form, the very survival of the bank lies in building enough trust with its clientele so as to prevent the occurrence of a sizeable chunk of simultaneous customer withdrawal (a run on the bank).
The ability to retain deposits, in itself, is not enough to ensure long-term survival and growth.
The ability to deploy invested funds into productive economic activity at a higher rate of return, hence contributing to the prosperity of both the economy and the bank.

 

 

21.  Reorder paragraph Practice set 21

He began at Vingresor as an order giver, not a listener – neither to his people nor to his customers and made every mistake in the book.

This book is chock-a-block full of intrusive stories and practical advice, describing Carton’s activities at Vingresor where he assumed his first presidency at age 32), Linjeflug, and SAS in particular.

At SAS, he arrived at a time crisis.

By the time he got to Linjeflug four years later, he had learned many lessons, in fact, he began his second stint as top dog by calling the entire company together in a hanger and asking for help, a far cry from his barking out commands just 48 months back.

 

 

Answer

This book is chock-a-block full of intrusive stories and practical advice, describing Carton’s activities at Vingresor where he assumed his first presidency at age 32), Linjeflug, and SAS in particular.
He began at Vingresor as an order giver, not a listener – neither to his people nor to his customers and made every mistake in the book.
By the time he got to Linjeflug four years later, he had learned many lessons, in fact, he began his second stint as top dog by calling the entire company together in a hanger and asking for help, a far cry from his barking out commands just 48 months back.
At SAS, he arrived at a time crisis.

 

 

 

22.  Reorder paragraph Practice set 22

Piano Construction

Also, ivory tends to chip more easily than plastic.

Black keys were traditionally made of ebony, and the white keys were covered with strips
of ivory. However, since ivory-yielding species are now endangered and protected by
treaty, makers use plastics almost exclusively.

In the early years of piano construction, keys were commonly made from sugar pint.

Today they are usually made of spruce or basswood. Spruce is typically used in high quality pianos.

 

 

Answer:

1. In the early years of piano construction, keys were commonly made from sugar pint.
2. Today they are usually made of spruce or basswood. Spruce is typically used in high quality pianos.
3. Black keys were traditionally made of ebony, and the white keys were covered with strips
of ivory. However, since ivory-yielding species are now endangered and protected by
treaty, makers use plastics almost exclusively.
4. Also, ivory tends to chip more easily than plastic.

 

23.  Reorder paragraph Practice set 23

IT Innovation

He suggests the country’s computer services industry can simply outsources research to
foreign universities if the capability is not available is not available locally.

India businessmen have used IT to create new business models that enable them to provide
services in a more cost effective way. This is not something that necessary requires expensive
technical research.

“ This way, I will have access to the best scientists in the world without having to provide
them myself” says Mr Maria.

Innovation in India is as much due to entrepreneurialism as it to IT skills, says Arun Maria,
chairman of Boston Consulting Group in India.

 

 

Answer:

1.Innovation in India is as much due to entrepreneurialism as it to IT skills, says Arun Maria,
chairman of Boston Consulting Group in India.
2. India businessmen have used IT to create new business models that enable them to provide
services in a more cost effective way. This is not something that necessary requires expensive
technical research.
3. He suggests the country’s computer services industry can simply outsources research to
foreign universities if the capability is not available is not available locally.
4. “ This way, I will have access to the best scientists in the world without having to provide
them myself” says Mr Maria.

 

24.  Reorder paragraph Practice set 24

Marquez

The town had flourished, nearing 400 residents, since its establishment more than a decade
earlier in 1566 by Pedro Menendez de Aviles who had founded La Florida and St. Augustine
the year before.

He erected fort San Marcos in six days in defense against a Native America attack such as
the one that forced the abandonment of the town a year earlier.

In 1571, it became the capital of La Florida.

Marquez arrived in October 1577 at the abandoned town of Santa Elena with the ships
carrying pre-fabricated posts and heavy planking.

 

 

Answer:

1. Marquez arrived in October 1577 at the abandoned town of Santa Elena with the ships
carrying pre-fabricated posts and heavy planking.
2. He erected fort San Marcos in six days in defense against a Native America attack such as
the one that forced the abandonment of the town a year earlier.
3.  The town had flourished, nearing 400 residents, since its establishment more than a decade
earlier in 1566 by Pedro Menendez de Aviles who had founded La Florida and St. Augustine
the year before.
4. In 1571, it became the capital of La Florida.

25.  Reorder paragraph Practice set 25

Barners’ books

They’re not all necessarily good guys, either, although with the hurricanes wreaking
wholesale destruction

Unlike Barnes’ previous books, Mother of Storms has a fairly large cast of viewpoint
characters.

The usually irritates me, but I didn’t mind it here, and their interactions are well-handled
and informative, although occasionally in moving them about the author’s manipulations are
a bit blatant. (Especially when one character’s ex-girlfriend, who has just undergone a sudden
and not entirely credible change in personality, in swept up by a Plot Device in Shining Armor
and transported directly across most of Mexico and a good bit of the States to where she
happens to bump into another viewpoint character.)

 

 

Answer:

1. Unlike Barnes’ previous books, Mother of Storms has a fairly large cast of viewpoint
characters.
2. The usually irritates me, but I didn’t mind it here, and their interactions are well-handled
and informative, although occasionally in moving them about the author’s manipulations are
a bit blatant. (Especially when one character’s ex-girlfriend, who has just undergone a sudden
and not entirely credible change in personality, in swept up by a Plot Device in Shining Armor
and transported directly across most of Mexico and a good bit of the States to where she
happens to bump into another viewpoint character.)
3. They’re not all necessarily good guys, either, although with the hurricanes wreaking
wholesale destruction

26.  Reorder paragraph Practice set 26

Sea life

This complicated analysis was published in a journal.

They had spent 3 years counting all living beings that they can count.

To find out if sea lives is as diverse as land lives, some biologists started to do a research.

The range is extremely wide, from those ones in the history to the ones in restaurants.

 

 

Answer:

1. To find out if sea lives is as diverse as land lives, some biologists started to do a research.
2. They had spent 3 years counting all living beings that they can count.
3. The range is extremely wide, from those ones in the history to the ones in restaurants.
4. This complicated analysis was published in a journal.

 

27.  Reorder paragraph Practice set 27

The habits of ants

And it is a lesson to us, that no one has ever yet seen a quarrel between any two
ants belonging to the same community.

I have over and over again introduced ants from one of my nests into another nest of
the same species; and they were invariably attacked, seized by a leg or an antenna,
and dragged out.

The communities of ants are sometime very large, numbering even up to 500,000
individuals;

On the other hand, it must be admitted that they are in hostility not only with most
other insects, including ants of different species, but even with those of the
same species if belonging to different communities.

It is evident, therefore, that the ants of each community all recognize one another,
which is very remarkable.

 

 

Answer:

1. The communities of ants are sometime very large, numbering even up to 500,000
individuals;
2. And it is a lesson to us, that no one has ever yet seen a quarrel between any two
ants belonging to the same community.
3.  On the other hand, it must be admitted that they are in hostility not only with most
other insects, including ants of different species, but even with those of the
same species if belonging to different communities.
4.  I have over and over again introduced ants from one of my nests into another nest of
the same species; and they were invariably attacked, seized by a leg or an antenna,
and dragged out.
5.  It is evident, therefore, that the ants of each community all recognize one another,
which is very remarkable.

28.  Reorder paragraph Practice set 28

 Immigration policy

A. At present, these proposals are working their way through the legislative process.

B. A lopsided, ideological approach that focuses exclusively on border security while ignoring
migrant workers (or vice versa) is bound to fail.

C. In 2005, immigration policy received far more genuine attention on Capitol Hill, and
Members of Congress from both sides of the aisle are now considering what to do about
immigration policy.

D. However, to achieve results, immigration reform must be comprehensive.
B. A lopsided, ideological approach that focuses exclusively on border security while ignoring
migrant workers (or vice versa) is bound to fail.

E. Their various efforts have focused on a wide variety of changes in current policy, including
improving border security, strengthening employer verification of employment,
establishing a new temporary guest worker program, and offering some level of amnesty
to illegal immigrants currently living in the United States.

 

 

Answer:

C E A D B

 

29.  Reorder paragraph Practice set 29

Hypothesis

A. Sometimes, however, a scientist many have a strong belief that the hypothesis is true
(or false), or feels internal or external pressure to get a specific result.

B. The lesson is that all data must be handled in the same way.

C. In that case, there may be a psychological tendency to find “something wrong”, such as
systematic effects, with data which do not support the scientist’s expectations, while data
which do agree those expectations may not be checked as carefully.

D. Ideally, the experimenter is open to the possibility that the hypothesis is correct or
incorrect.

E. Another common mistake is to ignore or rule out data which do not support the
hypothesis.

 

 

Answer:

E D A C B

30.  Reorder paragraph Practice set 30

Karl Marx

A. During his 11 years writing for the New York Tribune (their collaboration began in 1852),
Marx tackled an abundance of topics, from issues of class and the state to world affairs.

B.Above all, Marx’s fresh perspective on nineteenth-century events encouraged his readers
to think, and his writing is surprisingly relevant today.

C.  Karl Marx is arguably the most famous political philosopher of all time, but he was also one
of the great foreign correspondents of the nineteenth century.

D.  Particularly moving pieces highlight social inequality and starvation in Britain, while others
explore his ground-breaking views on the slave and opium trades – Marx believed Western
powers relied on these and would stop nothing to protect their interests.

 

 

Answer:

C A D B

31.  Reorder paragraph Practice set 31

 Language

A. By contrast, not everyone becomes proficient at complex mathematical reasoning, few
people learn to paint well, and many people cannot carry a tune.

B.  For one thing, the use of language is universal – all normally developing children learn to
speak at least one language, and many learn more than one.

C. But just the opposite is true – language is one of the most complex of all human cognitive
abilities.

D. Because everyone is capable of learning to speak and understand language, it may seem
to be simple.

E.  It is wrong, however, to exaggerate the similarity between language and other cognitive
skills, because language stands apart in several ways.

 

 

Answer:

E B A D C

32.  Reorder paragraph Practice set 32

Sydney Fireworks

A.  From 8:40pm, the bridge will be turned into a canvas showing the Welcome to Country
ceremony.

B. ”It’s about how we’re all so affected by the harbour and its surrounds, how special it is to
all of us and how it moves us,” said the Welcome to Country’s creative director, Rdoda
Roberts.

C.  Fireworks and special effects will also turn the bridge into a giant Aboriginal flag before the
9pm fireworks display.

D.  Fireworks and special effects, including a red “waterfall: from the bridge base, will turn the
structure built in 1932 into a giant Aboriginal flag shortly after the sun sets for the last time
in 2015.

 

 

Answer:

D B A C

33.  Reorder paragraph Practice set 33

Immigration effect

A.  It is also a recurrent theme in the press, from the highbrow pages of Prospect to populism
of the Daily Mail.

B.  In the early years of the twenty-first century the impact of immigrants on the welfare state
has become a staple of discussion among policy makers and politicians.

C.  But the issues themselves are not new and have historical roots that go much deeper than
have been acknowledged.

D.  Inevitably, these discussions focus on present-day dilemmas.

 

 

Answer:

B A D C

34.  Reorder paragraph Practice set 34

Fruit and vegetable intake

A. This is giving us the message that we need new and enhanced efforts to increase fruit and
vegetable intake that we haven’t been doing in the past.

B.  The study, part of a larger initiative on factors influencing eating habits of adolescents,
gathered information about fruit and vegetables intake among 944 boys and 1,161 girls in
1999 and again in 2004.

C. Larson and collagens from the University of Minnesota undertook the study to examine
whether or not teens in the state were increasing their intake of fruit and vegetables.

D.  Fruit and vegetable intake is important for the prevention of future chronic disease. So it’s
important to know whether intakes of teens are approaching national objectives for fruit and
vegetable consumptions.

E.  Teens in middle adolescence are eating fewer fruits and vegetables than in 1999, Larson
and colleagues found.

 

 

Answer:

D C B E A

35.  Reorder paragraph Practice set 35

Memory Loss
A.  In 1992 a retired engineer in San Diego contracted a rare brain disease that wiped out
his memory.

B.  Yet whenever he was hungry he got up and propelled himself straight to the kitchen to
get something to eat.

C.  It offered proof of what the US psychologist William James noticed more than a century
ago – that humans “are mere walking bundles of habits”

D.  Studies of this man led scientists to a breakthrough: the part of our brains where habits
are stored has nothing to do with memory or reason.

E. Every day he was asked where the kitchen was in his house, and every day he didn’t
have the foggiest idea.

 

 

Answer:

A E B D C

36.  Reorder paragraph Practice set 36

The second World War

A.  By the beginning of the World War II, many towns and cities had built airports, and there
were numerous qualities pilots available.

B.  During the 1920s and 1930s great progress was made in the field of aviation, including the
first transatlantic flight of Alcock and Brown in 1919, Charles Lindbergh’s solo transatlantic
flight in 1927, and Charles Kingsford Smith’s transpacific flight the following year.

C.  One of the most successful designs of this period was the Douglas DC-3, which became
the first airliner to be profitable carrying passengers exclusively, starting the modern era
of passenger airline service.

D.  The war brought many innovations to aviation, including the first jet aircraft and the first
liquid-fueled rockets.

 

 

Answer:

B C A D

37.  Reorder paragraph Practice set 37

Carbon Detox

A. We should emphasise the old-fashioned virtues of uniting in the face of a crisis, of
resourcefulness and community action.

B.  He proposes that instead of arguing for sacrifice, environmentalists should show where the
rewards might lie.

C.  In his fascinating book Carbon Detox, George Marshall argues that people are not
persuaded by information.

D.  Of the narratives that might penetrate these circles, we are more likely to listen to those
which offer us some reward.

E.  Our views are formed by the view of the people with whom we mix.

 

 

Answer:

C E D B A

38.  Reorder paragraph Practice set 38

Weather in Delhi

A. But in the year of our arrival, after a parching summer, the rains had lasted for only three
weeks.

B. Nevertheless, the air was still sticky with damp-heat, and it was in a cloud of perspiration
that we began to unpack.

C. Normally in Delhi, September is a month of almost equatorial fertility and the land seems
refreshed and newly-washed.

D. As a result, dust was everywhere and the city’s trees and flowers all looked as if they had
been lightly sprinkled with talcum powder.

 

 

Answer:

C A D B

39.  Reorder paragraph Practice set 39

Battle with enemy

A. So in the agrarian era, if you need to destroy the enemy’s productive capacity, what you
want to do is burn his fields, or if you’re really vicious, salt them.

B. How do you do battle with your enemy?

C. But in the industrial era destroying the enemy’s productive capacity means bombing
the factories which are located in the cities.

D. With regard to defence, the purpose of the military is to defend the nation and be
prepared to do battle with its enemy.

E. The idea is to destroy the enemy’s productive capacity, and depending upon the
economic foundation, that productive capacity is different in each case.

F. Now in the information era, destroying the enemy’s productive capacity means
destroying the information infrastructure.

 

 

Answer:

D B E A C F

40.  Reorder paragraph Practice set 40

Educational Scholars

A.  And they pointed Mr Bloomberg’s aggressive style as an example of what not to do.

B.  Educational scholars generally agree that mayors can help failing districts, but they
are starting to utter warnings.

C.  Last summer the editors of the Harvard Educational Review warned that mayoral
control can reduce parent’s influence on schools.

D.  All this must be weighed up by the New York state legislature in 2009, when mayoral
control is up for renewal – or scrapping.

 

 

Answer:

B C A D

41.  Reorder paragraph Practice set 41

International Date Line

A.  The date line is necessary to avoid a confusion that would otherwise result.

B.  The same problem would arise if two travelers journeyed in opposite directions to a point
on the opposite side of the earth, 180 degree of longitude distant.

C. For example, if an airplane were to travel westward with the sun, 24 hr would elapse as it
circled the globe, but it would still be the same day for those in the airplane while it would be
one day later for those on the ground below them.

D.  The apparent paradox is resolved by requiring that the traveler crossing the date line
change his date, thus bringing the travelers into agreement when they meet.

E.  International date line, imaginary line on the earth’s surface, generally following the 180 degree meridian of longitude, where, by international agreement, travelers change dates.

 

 

Answer:

E A C B D

 

42.  Reorder paragraph Practice set 42

A project about father

A.  Julia Bocking’s Literacy and Dads (LADS) project aims to increase the number of fathers
participating as literacy helpers in K-2 school reading programs at Queanbeyan Primary
Schools.

B.  Teachers depend on parent helpers in the earlier school years, though research shows that
nationally only five percent of there helpers are male,” she said. “A male that values reading
sets a powerful role models, particularly for young boys, who are statistically more likely to
end up in remedial literacy programs.

C.  “There’s no program like this in Australia,” Ms Bocking said, who devised the project as the
final component of her community education degree at the University.

D. Having worked as a literacy tutor with teenagers, Ms Bocking saw the need for good
attitudes towards reading to be formed early on – with the help of more male role models.

E.  A University of Canberra student has launched the nation’s first father-led literacy project,
to encourage fathers to become more involved in their children’s literacy.

 

 

Answer:

E A C D B

43.  Reorder paragraph Practice set 43

Market and social equality

A. He was able to argue that the State was the only organ that was genuinely capable of
responding to social needs and social interests, unlike markets

B. These markets had become rapidly dominated by powerful enterprises who were able to
act in their own interests, against the interests of both workers and consumers.

C. They had already been some legislation to prevent such abuses – such as various Factory
Act to prevent the exploitation of child workers.

D. Markets may be good at encouraging innovation and following trends, but they were no
good at ensuring social equality.

E. Mill was able to see an expanded role for the State in such legislation to protect us against
powerful interests.

 

 

Answer:

D B C E A

44.  Reorder paragraph Practice set 44

Advertisement

A. There is an increasing attempt by most companies to be seem as cool and funky.

B. Over the years, I have had the opportunities to observe and understand the thought
processes behind the ads that have been flooding both the print and the TV media.

C. Proportionally, the number of ads that lack in quality, have gone up exponentially as
well.

D.Another reason could be the burgeoning number of companies, which means as
exponential increase in the number of ads that are being made.

E. Although there is a huge shift in the quality of ads that we come across on a daily basis
– thanks essentially to improvement in technology – I somehow can’t help but feel that the
quality of communication of the message has become diluted.

 

 

Answer:

B E A D C

45.  Reorder paragraph Practice set 45

Mother of Storm

A. Scrutiny by the news media shamed many developed countries into curbing their bad
practices.

B. Although the system is far from perfect, it is certainly more transparent than it was
when foreign aid routinely helped ruthless dictators stay in power.

C. But beginning in the 1990s, foreign and had begun to slowly improve.

D. Today, the projects of organizations like the World Bank are meticulously inspected by
watchdog groups.

 

 

Answer:

C A D B

46.  Reorder paragraph Practice set 46

Earth-like planets
A.  Using observations gathered by NASA’s Kepler Mission, the team found five planets
orbiting a Sun-like star called Kepler-62.

B.  These new super-Earth have radii of 1.3, 1.4, 1.6 and 1.9 times that of Earth.

C.  Four of these planets are so-called super-Earths, larger than our own planet, but smaller
than even the smallest ice giant planet in our Solar system.

D.  A team of scientists has discovered two Earth-like planets in the habitable orbit of a Sunlike star.

E.  In addition, one of the five was a roughly Mars-sized planet, half the size of Earth.

 

 

Answer:

D A C B E

47.  Reorder paragraph Practice set 47

 Jet stream

A.  Since the progress of an airplane is aided or impeded depending on whether tail winds or
head winds are encountered, in the Northern Hemisphere the jet stream is sought by
eastbound aircraft, in order to gain speed and save fuel, and avoided by westbound aircraft.

B.  Jet stream, narrow, swift currents ot tubes of air found at heights ranging from 7 to 8 mi
(11.3 – 12.9 km) above the surface of the earth.

C. They are caused by great temperature differences between adjacent air masses.

D.  Instead of moving along a straight line, the jet stream flows in a wavelike fashion; the waves
propagate eastward (in the Northern Hemisphere) at speeds considerably slower than the
wind speed itself.

 

 

Answer:

B C D A

48.  Reorder paragraph Practice set 48

False memories

A. This is a classic example of source confusion, in which the content and the source become
dissociated.

B. During the process, individuals may forget the source of the information.

C. False memories are constructed by combining actual memories with the content of
suggestions received from others.

D. Put another way, although experimental work on the creation of fasle memories may raise
doubt about the validity of long –buried memories, such as repeated trauma, it in no way
disproves them.

E. Of course, because we can implant false childhood memories in some individuals in no
way implies that all memories that arise after suggestion are necessarily false.

 

 

Answer:

C B A E D

49.  Reorder paragraph Practice set 49

Opinion compromise

A. The reason is that achieving agreement requires people to accept the reality of view
different from their own and to accept change or compromise.

B. In general, there is a tendency to underestimate how long it takes to discuss and resolve
an issue on which two people initially have different views.

C. People need time to make this adjustment in attitude and react badly to any attempt
to rush them into an agreement.

D. They (and probably you) have to be persuaded and helped to feel comfortable about
the outcome that is eventually agreed.

E. It is not just a matter of putting forward a set of facts and expecting the other person
immidiately to accept the logic of the expoistion.

 

 

Answer:

B A E D C

50.  Reorder paragraph Practice set 50

 Scottish Bank

A. To face growth of trade it was deemed necessary to remedy this lack of an adequate
currency.

B. But in Scotland three banks are still allowed to issue banknotes.

C. The first Scottish bank to do this was the Bank of Scotland.

D. When this bank was founded in 1695, Scots coinage was in short supply and of uncertain
value, compared with English, Dutch, Flemish or French coin.

E. In most countries it is only the government, through their central banks, who are permitted
to issue currency.

 

 

Answer:

E B C D A

51.  Reorder paragraph Practice set 51

The shortage of scholars

A.  “The energy sector has a fantastic skills shortage at all levels, both now and looming over
it for the next 10 years,” he says.

B.  “Not only are there some good career opportunities, but there’s a lot of money going into
the research side, too.

C. With the pressure of climate change and the energy gap, in the last few years funding from
the research councils has probably doubled.”

D.  Engineers are much needed to develop greener technologies, he says.

 

 

Answer:

D A B C

52.  Reorder paragraph Practice set 52

Australian immigration policy

A.  We accept more refugees than we were expected.

B. The consequence is that the refugee acceptance is slowing down.

C.Because of the election, refugee applications are extended.

D. At the same time, new refugee policies have been changed secretly.

E. Australian immigration policy was relatively loose before.

 

 

Answer:

E A C D B

53.  Reorder paragraph Practice set 53

Volkswagen Share Trade

A. A disastrous capital hike, an expensive foray into truck business and uncertainty about the
reason for a share buyback have in recent years left inventors bewildered.

B. Despite posting healthy profits, Volkswagen shares trade at a discount to peers due to bad
reputation among investors.

C. Many investors have been disappointed and frightened away.

D. The main problem with Volkswagen is the past.

E. Volkswagen shares trade at about nine times the 2002 estimated earnings, compared to
BMW’s 19 and are the second cheapest in the sector.

 

 

Answer:

B A D C E

54.  Reorder paragraph Practice set 54

SEPAHUA Loggable Area

A. Instead, it auctioned 40-year concessions to areas ruled off on a map, with the right to log
5% of the area each year. The aim was to encourage strict management plans and sustainable
extraction.

B. SEPAHUA, a ramshackle town on the edge of Peru’s Amazon Jungle, Nestles in a pocket
on the map where a river of the same name flows into the Urubamba.

C.That pocket donates a tiny patch of legally loggable land sandwiched between four
natural reserves, all rich in mahogany and accessible from the town. “Boundaries are on
maps,” says a local logger, “maps are only
in Lima,” the capital,

D. It abolished the previous system of Annual contracts.

E. In 2001 the government, egged on by WWF, a green group, tried to regulate logging in
the relatively small part of the Peruvian Amazon where this is allowed.

 

 

Answer:

B C E D A

55.  Reorder paragraph Practice set 55

Consumers spent money

A.  Wal-Mart shopper, many of whom live paycheck to paycheck, typically shop in bulk at the
beginning of the month when their paychecks come in.

B.  “We’re seeing core consumers under a lot of pressure,” Duke said at an event in New York.
“There’s no doubt that rising fuel prices are having an impact.”

C.  Wal-Mart’s core shoppers are running out of money much faster than a year ago due to
rising gasoline prices, and the retail giant is worried, CEO Mike Duke said Wednesday.

D.  Lately, they’re “running out of money” at a faster clip, he said.

 

 

Answer:

C B A D

56.  Reorder paragraph Practice set 56

 A problematic boy

A. The consequence is that he has problem fitting in the society.

B. There is one 11-year old boy who had been adopted by five families.

C.  He was sent to his relatives’ family in order for him to be well taken care of.

D.  Moreover his academic performance was not good.

E.  Moreover, he had been studying in four different schools.

 

Answer:

B E A D C

57.  Reorder paragraph Practice set 57

NSW

A. Unless license been get or approved by specific apartment.

B.  Anyone who has been caught use this thing will lose their jobs.

C.  Wholesalers have responsibilities to check if the customers have license to get this thing.

D. There is one thing that has been banned in NSW, companies and individuals cannot get it
from the wholesale.

 

 

 

Answer:

D C B A

58.  Reorder paragraph Practice set 58

 American Civil Right Movement

A.  Parks’ arrest, a coordinated tactic meant to spark a grassroots movement, succeeded in
catalyzing the Montgomery bus boycott.

B.  It was there that Rosa Parks, an African American woman, refused to vacate her seat in the
middle of the bus so that a white man could sit in her place.

C. She was arrested for her civil disobedience.

D.  Earlier in 1955, Claudette Colvin, a 15-year old African American girl, had been arrested for
the same crime; however, King and his civil rights compatriots did not feel that she would
serve as an effective face for their civil rights campaign.

E.  Parks was chosen by King as the face for his campaign because of Parks’ good standing with
the community, her employment and her marital status.

 

 

 

Answer:

B C A E D

59.  Reorder paragraph Practice set 59

 Map
A. For as long as I can remember, there has been a map in the ticket hall of Piccadilly Circus
tube station supposedly showing night and day across the time zones of the world.

B. This is somewhat surprising given the London Underground’s historic difficulty in grasping
the concept of punctuality.

C. This is because it chops the world up equally by longitude, without regard to the reality
of either political divisions or the changing seasons.

D. But the map has always fascinated me, and still does, even though it now seems very
primitive.

 

 

Answer:

A B D C

60.  Reorder paragraph Practice set 60

Mario de Andrade

A. His intention was to record as much as music as possible as quickly as possible, before
encroaching influences like radio and cinema began transforming the region’s distinctive
culture.

B. Early in 1938, Mario de Andrade, the municipal secretary of culture here, dispatched a
four-member Folklore Research Mission to the northeastern hinterlands of Brazil on a similar
mission.

C. Regrettably, Brazilian mission’s collection ended up languishing in vaults here.

D. They recorded whoever and whatever seemed to be interesting: piano carriers, cowboys,
beggars, voodoo priests, quarry workers, fishermen, dance troupes and even children at play.

 

 

 

Answer:

B A D C

 

61.  Reorder paragraph Practice set 61

Teenager Diet
A. Researchers do loads of researches about teenagers.

B. Therefore, both parents and families should take measures to above phenomenon.

C. They found that many teenagers do not like vegetables and fruit in their beginning and
end of puberty, which is the result of researches in 1999.

D. Moreover, they also found the vegetable intake of teenagers was even less.

 

 

 

Answer:

A C D B

 

62.  Reorder paragraph Practice set 62

 Piano

A. Spruce is normally used in high-quality pianos.

B. Also, ivory tends to chip more easily than plastic.

C. Traditionally, the black keys were made from ebony and the white were covered with
strips of ivory, but since ivory-yielding species are now endangered and protected by treaty,
plastics are now almost exclusively used.

D. Piano keys are generally made of spruce or basswood, for lightness.

 

 

Answer:

D A C B

63.  Reorder paragraph Practice set 63

 Stored food
A. A consequence of a settled existence is that it permits one to store food surpluses, since
storage would be pointless if one didn’t remain nearby to guard the storedfood.

B. But stored food is essential for feeding non-food-producing specialists, and certainly for
supporting whole towns of them.

C. So, while some nomadic hunter-gatherers may occasionally bag more food than they
can consume in a few days, such a bonanza is of little use to them because they cannot protect
it.

D. Hen nomadic hunter-gatherer societies have few or no such full-time specialists, who
instead first appear in sedentary societies.

 

 

 

Answer:

A C B D

64.  Reorder paragraph Practice set 64

Market and social equality

A. He was able to argue that the State was the only organ that was genuinely capable of
responding to social needs and social interests, unlike markets

B. Markets may be good at encouraging innovation and following trends, but they were no
good at ensuring social equality.

C. These markets had become rapidly dominated by powerful enterprises who were able to
act in their own interests, against the interests of both workers and consumers.

D. Mill was able to see an expanded role for the State in such legislation to protect us against
powerful interests.

E. They had already been some legislation to prevent such abuses – such as various Factory
Act to prevent the exploitation of child workers.

 

 

 

Answer:

B C E D A

 

65.  Reorder paragraph Practice set 65

 Railway

A.  Railway cam save time and money

B.  Later on, someone invented a new wagon

C.  With the individual development, steel railway was invented in the year , which then replaced wood railway.

D.  Railway is a good invention, but there is only wood railway on the beginning

 

 

 

Answer:

D A B C

 

65.  Reorder paragraph Practice set 65

Electronic transactions
A. Cash transactions offer both privacy and anonymity as it does not contain information
that can be used to identify the parties nor the transaction history.

B. The whole structure of traditional money is built on faith and so will electronic money
have to be.

C. Moreover, money is worth what it is because we have come to accept it.

D. Electronic transactions are happening in closed group networks and Internet. Electronic
commerce is one of the most important aspects if Internet to emerge.

E. To support e-commerce, we need effective payment systems and secure communication
channels and data integrity.

 

 

 

Answer:

A C B D E

 

66.  Reorder paragraph Practice set 66

 Cardiovascular health

A. reduce the buildup of plaque in arteries, the researchers wrote.

B. They theorized that the 1.2 liters of green tea consumed by many Asians each day,
provides high levels of polyphenols and other antioxidants.

C. They pointed to the “Asian paradox,” lower rates of heart disease and cancer in Asia
despite high rates of smoking.

D. In May 2006, researchers at Yale University weighed in on green tea’s health benefits
with a review article that examined more than 100 studies on the subject.

 

 

 

Answer:

D C B A

 

67.  Reorder paragraph Practice set 67

3-D Print
A. Researchers have developed a system that can 3-D print the basic structure of an entire
building.

B. Even the internal structure could be modified in new ways; different materials could be
incorporated as the process goes along.

C. Structures built with this system could be produced faster and less expensively than
traditional construction methods allow.

D. Ultimately, the researchers say, this approach could enable the design and construction
of new kinds of buildings that would not be feasible with traditional building methods.

 

 

 

Answer:

A C B D

 

68.  Reorder paragraph Practice set 68

 Meeting

A. Employees may encounter troubles such as contact and organize a date and time, arrange
accommodation, etc.

B. This is especially true when employees work with a large number of partners.

C. In addition, sometimes you have to find children facility or other health care for the
meeting participants.

D. People always think it’s easy to organize a meeting; however, there are many potentials
can hinder the start time.

C. In addition, sometimes you have to find children facility or other health care for the
meeting participants.

 

 

 

 

Answer:

D B A C

 

70.  Reorder paragraph Practice set 70

Chimpanzee are incapable of Language

A.  It does not follow from their lack of speech, however, that chimpanzees are incapable of
language, that is a human-like grammar.

B.  A simple way to disprove this Innateness Hypothesis, as linguists call it, is to demonstrate
that other species have the capacity to speak but for some reason simply have not developed
speech.

C. A logical candidate for such a species is the chimpanzee, which shares 98.4% of the human
genetic code.

D.  Perhaps they can acquire grammar and speak if they could only use grammar some way
other than with a voice.

E.  Chimpanzees cannot speak because, unlike humans, their vocal cords are located higher in
their throats and cannot be controlled as well as human vocal cords.

 

 

 

Answer:

B C E A D

 

71.  Reorder paragraph Practice set 71

Teenager car accident
A.  Accounting to the research, more car accident in the morning.

B.  This should draw the public attention, and people should put more concern on teenagers.

C.  Especially this happens very often among teenage drivers. Key word: these case

D.  Most of those accidents happen between 1 am and 5 am, for example in port Macquarie.

E.  New method, it is advised to have more qualifications for teenager to get license (Also
there is a system)

 

 

 

 

Answer:

A D C B E

 

72.  Reorder paragraph Practice set 72

 Pilot deliver mails

A.  He flew the email in a de Havilland DH-4 biplane to Springfield, Illinois, Peoria and Chicago.

B.  After finishing first in his pilot training class, Lindbergh took his first job as the chief pilot of
an airmail route operated by Robertson Aircraft Co. of Lambert Field in St.Louis, Missouri.

C.  During his tenure on the mail route, he was renowned for delivering the mail under any
circumstances.

D.  After a crash, he even salvaged bags of mail from his burning aircraft and immediately
phoned Alexander Varney, Peoria’s airport manager, to advise him to send a truck.

 

 

 

 

Answer:

B A C D

 

73.  Reorder paragraph Practice set 73

 Competence and Performance

A.  Then you need to try to drive, which reflects your performance: although you know the
code. sometimes you still will breach the code.

B.  You need to study code firstly, which indicates the competence of you.

C.  But how much does a person know is reflected by his/her performance.  For example: driving

D.  Illustrating the difference between competence and performance, competence usually
indicates how much you know.

 

 

Answer:

D  C B A

 

74.  Reorder paragraph Practice set 74

Charles Lindbergh

A.  He flew the mail in a de Havilland DH-4 biplane to Springfield, Illinois, Peoria and Chicago.

B.  During his tenure on the mail route, he was renowned for delivering the mail under any
circumstances.

C.  After finishing first in his pilot training class, Lindbergh took his first job as the chief pilot of
an airmail route operated by Robertson Aircraft Co. of Lambert Field in St. Louis, Missouri.

D.  After a crash, he even salvaged bags of mail from his burning aircraft and immediately
phoned Alexander Varney, Peoria’s airport manager, to advise him to send a truck

 

 

 

 

Answer:

C A B D

 

75.  Reorder paragraph Practice set 75

Railway

A.  Then people invented a new wagon.

B.  Railway is a good invention: it is wood railway in the beginning

C.  With industrial development, steel railway was invented and replaced wood railway later.

D.  Railways help save time and labor.

 

 

 

Answer:

B D A C

 

76.  Reorder paragraph Practice set 76

Top executives

A.  They assume that the stock market automatically penalizes any corporation that
invests its resources poorly

B.  They assume that they are using their shareholders’ resources efficiently if the
company’s performance-especially ROE and earning per share- is good and if the
shareholders don’t rebel.

C.  So companies investing well grow, enriching themselves and shareholders alike, and
ensure competitiveness; companies investing poorly shrink, resulting, perhaps, in the
replacement of management.

D.  In short, stock market performance and the company’s financial performance are
inexorably linked.

E.  The top executives of the large, mature, publicly held companies hold the
conventional view when they stop to think of the equity owner’s welfare.

 

 

 

Answer:

E B A C D

 

 

 

77.  Reorder paragraph Practice set 77

Time Management for employees

A.  They go to work very early, from 7:00 am to 8:00 am

B.  Because of great demand, more and more employees are putting themselves into limit.

 

C.  They (managers) should avoid this phenomenon, because this is not good for the company.

D.  Many managers find the employee’s performance column is decreasing

E.  And they went hoe very late, some even overwork

 

 

 

 

Answer:

B A E D C

 

78.  Reorder paragraph Practice set 78

Sherbet powder
A. A reaction that needs some type of energy to make it go is said to be endothermic. It takes
in energy.

B. When it is mixed with water in your mouth an endothermic reaction occurs, taking heat
energy from your mouth and making it feel cooler.

C. This process is endothermic-taking heat energy from the surroundings and cooling the
injured part of your body. In this way the cold pack acts like an ice pact.

D. Another example of an endothermic reaction is seen with the cold packs used by athletes
to treat injuries. These packs usually consist of a plastic bag containing ammonium nitrate
dissolves in the water.

E. For example, the sherbet you used for the chapter problem on page 25 is a mixture of
baking soda and citric acid.

 

 

 

 

Answer:

A E B D C

 

79.  Reorder paragraph Practice set 79

 Aviation

A.  The war brought many innovations to aviation, including the first jet aircraft and the
first liquid-fuelled rockets.

B.  During the 1920s and 1930s great progress was made in the field of aviation,
including the first transatlantic flight of the Alock and Brown in 1919, Charles
Lindbergh’s solo transatlantic flight.

C.  In 1927, and Charles Kingsford Smith’s transpacific flight the following year.

D. By the beginning of World War II, many towns and cities had built airports, and there
were numerous qualified pilots available.

E.  One of the most successful designs of this period was the Douglas DC-3, which
became the first airliner to be profitable carrying passengers exclusively, starting the
modern era of passenger airline service.

 

 

 

 

 

Answer:

B C E D A

 

80.  Reorder paragraph Practice set 80

A history of God
A. My study of the history of religion has revealed that human beings are spiritual animals.
Indeed, there is a case for arguing that Homo sapiens is also Homo religious.

B. These early faiths expressed the wonder and mystery that seems always to have been
an essential component of the human experience of this beautiful yet terrifying world.

C. Men and women started to worship gods as soon as they became recognizably human:
they created religions at the same time as they created works of art.

D. This was not simply because they wanted to propitiate powerful forces.

 

 

 

 

Answer:

A C D B